ÁSZF – Általános szerződési feltételek

Szeretettel üdvözöljük honlapunkon!

Kérjük vegye figyelembe általános szerződési feltételeinket.

Általános szerződési feltételek

www.mivesbolt.com online áruházat a Turbinicarpus Kft. (továbbiakban: Szolgáltató) üzemelteti. Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) a Szolgáltató, és a vele szerződéses kapcsolatba lépő Vásárló között létrejövő jogviszony általános feltételeit tartalmazza. A Vásárló a honlap használatával tudomásul veszi és elfogadja az ÁSZF-ben foglaltakat. Az itt nem szabályozott kérdéseket illetően a szolgáltató webáruház tevékenységére vonatkozó mindenkor hatályos román jogszabályok és hatósági előírások külön kikötés nélkül is irányadóak.

Szolgáltató adatai: 

  • Turbinicarpus SRL, Str Kossuth Lajos nr 25, Odorheiu SEcuiesc, Jud. Harghita, cegbejegyzési szám: J19/127/2016, adozasi szam: 35720543
  • Banki adatok: RO85RZBR0000060018458836 / Raiiffeisen Bank, Odorheiu Secuiesc
  • Telefon: 0756390083, email: bibelodo@gmail.com

Általános tudnivalók, vásárlási feltételek

Jelen felhasználási fetételek a webshop használatát illeve a Szolgáltató által forgalmazott termékek eladását/vásárlását és a kiszállítás folyamatát szabályozzák.

Látogató: minden jogi és fizikai személy, aki belép az oldalra

Tag: mindaz a fizikai és jogi személy aki regisztrál az általános szerződési feltételek elfogadásával a honlapra

Ügyfél: az a 18. életévét betöltött fizikai személy vagy az oldal adminisztrátora által elfogadott jogi személy, azaz felhasználó vagy tag, aki a mivesbolt.com webshop kínálatából megrendelés útján vásárol

A megrendelés interneten kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül, melynek tartalma archiválásra kerül, és utólagosan hozzáférhető, visszakereshető. Az iktatási szám minden esetben a megrendelés azonosítószáma. A szerződés, illetve a szerződéskötés nyelve: magyar vagy román.

A webáruházban folytatott tevékenység kézműves termékek értékesítését szolgálja, melyek szállítását a Szolgáltató elsősorban Románia teljes területére vállalja. Külföldi lakóhelyre, vagy telephelyre történő kiszállítási igény esetén, kérjük, a megrendelés feladása előtt szíveskedjen e-mailben, vagy telefonon felvenni a kapcsolatot a Szolgáltatóval, előzetesen tisztázandó a feladni kívánt megrendelésének teljesíthetőségét, illetve annak feltételeit.

Itt rögzítjük a weboldal használatának feltételeit. A weboldal látogatásával a felhasználó, tag vagy ügyfél elfogadja a jelen feltételeket. Amennyiben ezen feltételeket nem fogadják el vagy elutasítják, azzal lemondanak a weboldalhoz való hozzáférési jogról, az ott levő tartalom használati jogáról.

A szolgáltató nem vonható felelősségre olyan felhasználó, tag vagy ügyfél által aki nem tartja be és nem fogadja el a jelen feltételeket.

Másolás, szellemi tulajdon

A jelen weboldal tartalma, a logo,  a képek, a leírások, a szöveges tartalom a Szolgáltató kizárólagos szellemi tulajdonát képezik, annak engedély nélküli másolása illetve egyéb kereskedelmi, reklám vagy bármilyen jövedelmet generáló célokra való felhasználása tilos.

Bizalmi kezelés

A szolgáltató bizalmasan kezeli a felhasználók személyes adatait.  A szolgáltató nem értékesíti és nem adja ki harmadik személynek a jelen honlapra önként feltöltött személyes adatokat.

A felhasználói fiók létrehozásával minden tag illetve ügyfél beleegyezését adja az általuk megadott személyes információk felhasználásához  677/2001-es a személyek oltalmazásáról a személyes adatok feldolgozása és szabad forgalma terén tárgyú törvény által meghatározott feltételek szerint. Ezen törvény értelmében a személyes adatokat a szolgáltató kizáró jelleggel a tagok és ügyfelek beleegyezésével használja fel, kizárólag az általuk feladott megrendelések lebonyolítására. 

Amennyiben feliratkozik hírlevelünkre, személyes adatai Önnek címzett reklám illetve tájékoztatás céljából lesznek felhasználva, elsősorban email címe alapján.

A megadott személyes adatok bármikor módosíthatóak a tagok illetve ügyfelek által.

A jelen szabályzat elolvasásával és a felhasználói fiók létrehozásával Ön tudomásul vette és elfogadta, hogy a törvény  által meghatározott jogai garantálva vannak. 

https://www.coltulromanesc.ro/termeni-si-conditii/

Általános feltételek

A felhasználók és tagok csak abban az esetben férnek hozzá a szolgáltató által forgalmazott termékekehez, ha előzőleg elfogadták a jelen szabályzatot.

Amennyiben a szolgáltató ártó szándékú tevékenységet észlel valamely felhasználó, tag vagy ügyfél részéről, aminek negatív hatása van az általa működtetett webshop illetve annak tulajodonsára nézve, a szolgáltató fenntartja a jogot azon felhasználói fiók azonnali törlésére, előzetes értesítés nélkül. 

A szolgáltatónak jogában áll információkat, tájékoztató leírásokat, különféle kedvezményes ajánlatokat közzétenni az oldalon, melyet bármikor megváltoztathat utólagos felelősségrevonás nélkül. A termékek leírása hiányos lehet, tekintettel az oldal felépítésére, szerkezetére, ami kérésre pótolható az igénylő felé.

A szolgáltató fenntartja az illusztráció jellegű képek használatának jogát, melyek az eladásra kínált termékek mellett dekoratív jelleggel más termékek is lehetnek, anélkül, hogy részét képeznék a megadott terméknek.

Az ügyfél által leadott rendelés teljesítése a webshop felületén látható termékekből a készlet erejéig biztosítható, az ott megadott áron. A szolgáltatónak jogában áll eldönteni, teljesíti a megrendelést vagy sem. Speciális kérésekkel fel kell venni a kapcsolatot a szolgáltatóval a megadott elérhetőségek egyikén.

Fizetési lehetőségek

Exista 2 posibilitati de plata pentru comenzile facute pe www.coltulromanesc.ro

Plata ramburs.

Se achita curierului in momentul livrarii coletului. Costul livrarii este de 16 lei pentru comenzile de pana la 150 lei si gratuit pentru comenzi mai mari de 150 lei.

Online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Maestro/Mastercard).

Daca ati ales metoda de plata ” Online prin card bancar “ este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra in pagina securizata a procesatorului de plati.

 – Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro)

se efectuaeaza prin intermediul sistemului “3-D Secure” elaborat de organizatiile care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.

 – “3-D Secure” asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata,

la nici un moment de timp, pe serverele magazinului  sau pe serverele procesatorului de plati, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard.

 Important de stiut! – Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision!

Megrendelés

A megrendelések leadása a mivesbolt.com webáruházban kizárólag elektronikus úton lehetséges, interneten keresztül a mivesbolt.com webcímen. Telefonon, e-mailen, levélben vagy egyéb úton leadott rendeléseket a Szolgáltató csak speciális esetekben fogad el, fenntartva a jogot annak elutasítására minden további magyarázat nélkül.

A webáruház kínálatában levő termékekből csak a felhasználói fiókkal rendelkező tagok rendelhetnek. A rendelés véglegesítéséhez szükséges információkat meg kell adnia a számla kiállításához. A megrendelés elküldésével és annak jóváhagyásával a megrendelő és a szolgáltató által, a megrendelő kötelezettséget vállal a rendelt csomag ellenértékének kifizetésére. A megrendelést leadó tag vagy ügyfél által megadott hibás, téves adatokból eredő teljesítési problémákért a Szolgáltató nem vállal felelősséget, e tekintetben a felelősség kizárólagosan a megrendelőt terheli.

Egy megrendelés akkor tekinthető véglegesítettnek, amint a megrendelt csomag ellenértéke teljes mértékben kifizetésre kerül. 

Amennyiben a megrendelést nem tudja a szolgáltató teljesíteni készlet vagy egyéb lehetőségek hiányában, köteles erről értesíteni a megrendelő felet  legfeljebb 3 napon belül.

Egy leadott megrendelés a megrendelő fél részéről már nem módosítható. Amennyiben mégis meggondolja magát, értesítenie kell a szolgáltatót és érvényteleníteni, majd ismételten leadni a javított megrendelést.

A Szolgáltató fenntartja a jogot arra vonatkozóan, hogy a leadott megrendelés feldolgozását követően a megrendelt termékmennyiségtől kevesebb termék rendelkezésre bocsátását igazolja vissza, illetőleg, amennyiben a megrendelt termék bármely oknál fogva a Szolgáltató számára nem elérhető, annak kiszolgálását minden indokolás nélkül visszautasítsa. Abban az esetben, ha a szolgáltató nem tud megfelelően teljesíteni egy megrendelést, melynek ellenértékét előre kifizették, emailben értesíti erről a megrendelő felet, és köteles visszatéríteni legfeljebb 14 napon belül.

A megrendelés jóváhagyásáról a tag vagy ügyfél emailben kap értesítést a szolgáltató részéről, mely egyben tartalmazza a megrendelt termékekhez tartozó elektronikus proforma számlát. A webáruház szállítási határidejét ezen közlés időpontjától kell számítani.

A megrendelés leadásával a tag illetve ügyfél egyetért és elfogadja a webáruház használatának feltételeit és szabályait.

Egyszer prforma lektronikus számlát kap és utána rendeset?

A Szolgáltató elektronikus számlát állít ki, melyet postázás esetén a visszaigazoló email tartalmaz.

A leadott megrendelés összértéke a termékek árából és a szállítási szolgáltatás értékéből adódik össze. 

Kiszállítás

A szolgáltató köteles kiszállítani a termékeket a rendeléskor jelzett határidőig. Amennyiben erre nincs lehetőség, a szolgáltatónak kötelessége erről emailben értesíteni a megrendelő felet. Ha az eredetelieg vállalt szállítási határidőt több, mint 10 nappal haladja meg, a megrendelőnek jogában áll visszamondani a rendelést a fenti információt tartalmazó visszaigazoló-értesítő email közlésétől számított 3 napon belül. Amennyiben ehhez a rendeléshez előleg fizetése társult, azt a szolgáltató köteles visszautalni a megrendelő félnek a lemondást követő 14 napon belül.

Ellenkező esetben a megrendelő tag illetve ügyfél a megrendelés véglegesítésével kötelezettséget vállal a kiszállított csomag átvételére és annak kifizetésére. 

Azok a csomagok, melyek nem kerülnek a megrendelőhöz az általa szolgáltatott hibás szállítási adatok miatt vagy az átadáshoz szükséges kapcsolatfelvétel sikertelensége miatt, visszakerülnek a szolgáltató tulajdonába. Amennyiben ennek ellenértékét előre kifizették, azt a szolgáltató visszautalja a megrendelő számlájára, levonva abból a szállítás ellenértékét. 

A csomag kiszállítása annak átvételével és  kifizetésével tekinthető véglegesítettnek. Amennyiben az Ügyfél a csomagolást sérültnek találja, jogában áll visszautasítani annak átvételét. Ebben az esetben a felelősség a szállító céget terheli. Minden más esetben az Ügyfél köteles átvenni a csomagot és kifizetni a szállító cég által megadott összeget. Ha az Ügyfél a standard kiszállításhoz képest egyéb szállítási feltételeket kíván a szállító cégtől, annak plusz költségei az Ügyfelet terhelik. 

Amennyiben az Ügyfél a csomag átvétele után szembesül valamilyen eltéréssel a leadott rendelésével szemben, 1 naptári napon belül értesíteni kell emailben  a Szolgáltatót a felmerült probléma jellegéről, fényképet mellékelve a sérült vagy téves termékről. Ez lehet sérült termék vagy más, mint az Ügyfél által megrendelt termék. Miután a Szolgáltató jogosnak ítéli a panasztételt, a csomagot az Ügyfél a Szolgáltató költségén visszatérítheti. Ha az így visszaküldött csomag megfelel az Ügyfél által leírt panaszoknak,  az Ügyfél által fizetett összeget a Szolgáltató 14 napon belül visszatéríti.

Az Ügyfélnek abban az esetben is jogában áll az átvételtől számított 14 napon belül visszaküldeni a megrendelt csomagot, ha annak tartalma azonos a leadott rendeléssel, illetve nem sérülten került az Ügyfél birtokába. Ennek megfelelően ki kell tölteni az oldalon található formanyomtatványt, melyet a csomaggal együtt vissza kell küldeni. Ebben az esetben a szállítási költség az Ügyfelet terheli. A Szolgáltató csak abban az esetben téríti meg a visszaküldött termékek árát, ha azok sérülésmentesen kerülnek vissza, abban az állapotban, ahogy az Ügyfél számára lettek csomagolva. 

Vitás ügyek rendezése

A Szolgáltató és felhasználó vagy Ügyfél közt felmerólő vitás kérdéseket békés úton oldjuk meg. Amennyiben ez nem kivitelezhető, akkor a felek a Szolgáltató székhelyén érvényes hatáskörű intézmények által lesznek megoldva. 

A termékek ára

Szolgáltató jogosult a honlapon feltüntetett árakat és jelen általános szerződési feltételeket egyoldalúan módosítani. A módosítás a honlapon történő megjelenítés időpontjától hatályos azzal, hogy a szabályszerűen megrendelt és visszaigazolt megrendelések teljesítése a visszaigazolásban szereplő árakon, a visszaigazolás időpontjában közzétett hatályos általános szerződési feltételekkel történik. A módosítás visszamenőleges hatállyal nem bír, a már létrejött szerződéseket nem érinti.

A Szolgáltató nem vállal felelősséget semmilyen az internetes hálózatban, levelezőrendszerben, bármilyen adatforgalomban felmerülő technikai vagy szoftverhibáért, és azok következményeiért.

A vásárlás menete

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít az Ügyfél számára. A honlapon a Vásárló menüpontok segítségével tájékozódhat. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatóak meg. Az „Akciók” menüpontban a webáruházban kapható összes akciós termék megtalálható. Az „Új termékek” címszó alatt az újonnan feltöltött termékek jelennek meg. A honlapon lehetőség van keresésre is, ebben az esetben a „Keresel valamit?” címszó helyére írja be a keresett márkát, vagy az egyes termékekhez rendelt címkék egyikét és kattintson a nagyító ikonra.

A vásárlás regisztrációhoz nem kötött. Amennyiben regisztráció nélkül kíván vásárolni, úgy a Pénztár beállítások alatt a „Vásárlás vendégként” funkciót szükséges választania. Az email címét ebben az esetben is meg kell adnia, hiszen erre küldjük az Ügyfélnak a számlát iletve a visszaigazolát valamint ezen a felületen értesítjük, ha valami nem a leírtaknak megfelelően történik. 

Abban az esetben, ha regisztrálni szeretne webáruházunkban, ezt megteheti a „Vásárlói fiókom” címszó alatt látható „Regisztráció” feliratra kattintással. A regisztráció során személyes adatok (név, cím, e-mail, telefon) továbbá jelszó megadására van szükség. A folyamat során lehetősége van „Hírlevél”-re való feliratkozásra is. Kérjük olvassa el figyelmesen az „Adatvédelmi szabályzat”-ot, melynek elfogadása a regisztrációs folyamat utolsó lépése. A regisztrációs folyamat lezárásaként küldünk Önnek egy e-mailt, mellyel visszaigazoljuk a sikeres regisztrációt.

Ha Ön a jövőben mégsem kíván hírlevelet kapni, leiratkozhat a hírlevelek alján lévő linken keresztül, vagy közvetlenül jelezheti szándékát e-mailben a bibelodo@gmail.com e-mail címen.

A regisztráció során megadott felhasználó nevével és jelszavával tud bejelentkezni a webáruházba, ahol a „Vásárlói fiókom” menüpont alatt a későbbiekben lehetősége van a személyes illetve a számlázási adatok módosítására, megadott jelszavának cseréjére is.

Ahhoz, hogy a megrendelését leadhassa, el kell fogadnia a felhasználási feltételeket. Az „Elolvastam és elfogadom a webshop felhasználási feltételeket” címszóra kattintva megismerheti azokat. A szerződési feltétek elfogadását a címszó mögött található négyszögbe kattintva kell jeleznie.

Szolgáltató rendszere a megrendelés hozzá történő megérkezését követően e-mailt küld a megérkezésről. A visszaigazoló e-mail tartalmazza a vásárlás során megadott adatokat, a rendelési adatokat, a megrendelt termék(ek) nevét, árát, a választott szállítási illetve fizetési módokat, a rendelés sorszámát, valamint a Vásárló rendeléssel kapcsolatos megjegyzéseit.

A szerződés ezzel a szabályszerű visszaigazolással és az abban szereplő feltételekkel jelen általános szerződés feltételek szerint jön létre a felek között. Ha a Vásárló nem kapja meg a visszaigazolást, úgy mentesül az ajánlati kötöttsége alól, a megrendelt terméket nem köteles átvenni.

Pin It on Pinterest

Share This