Méhviaszos kendők

38lei

A méhviaszos kendők egyszerűen csodálatosak, nagyon hasznos találmány ilyen anyagokkal csomagolni, lefedni, befedni stb. Érdemes időt szánni a bővebb leírásra.

1 készleten

Leírás

A méhviaszos kendő vizlepergető bevonata méhviasz, fenyőgyanta és jojoba olaj felhasználásával készült. Ennek köszönhetően kellemes, majdnem semleges illatú, nem módosítja a csomagolt élelmiszerek illatát és ízét; – a méhviasz antibakteriális és tartosító tulajdonságai ideálissá teszik élelmiszerek frissentartására és csomagolására, eldobható csoma-golások helyettesítésére; – enyhén légáteresztő, védi az élelmiszert a kiszáradástól, de minimális egészséges szellőzést biztosít. Ennek köszönhetően az élelmiszer több ideig marad friss, mint műanyag tárolókba vagy fóliába csomagolva.
Felhasználása – használható sajtok, felvágottak, szendvicsek, gyümölcsök, zöldségek, pékáruk, fűszerek, stb csomagolására, edények lefedésére; – a kéz melegétől meglágyul, könnyen formázható, az összeérő rétegek enyhén összetapadnak. Formázás után megtartja alakját; – frissen tartja az ételt, helyettesítve az alufóliát és műanyagfóliát ; – nem termel szemetet és az élelmiszer nem érintkezik káros mű-anyaggal, csak természetes anyagokkal; – hütőszekrényben és fagyasztóban is használható.
Karbantartása – odafigyelés és helyes használat esetén akár egy évig is használható; – tisztitani nedves törlővel vagy langyos folyó víz alá tartva lehetséges, esetleg lágy szivacsot és enyhe tisztitószereket vagy szappant használva; – könnyen szárad és törlővel szárazra törölhető; – az anyag enyhe megrepedezése és gyűrődése természetes. Nem túl gyakran, de ha szükséges alacsony hőfokon vasalható, két sütőpapír közé téve. A vasaló melegétől a bevonóréteg megolvad, az anyag ki-símul és a repedések eltűnnek. Így jelentősen megnő a termék élettartama és visszanyeri eredeti állagát és kedvező tulajdonságait. – kerülni kell az anyag felszabását. Ha mindenképp szükséges elvágni, ajánlott utána újravasalni; – elhasználódás után komposztálható.
Ellenjavaslatok – nem ajánlott sokáig vízbe áztatni, lemosás vagy letörlés után nem ajánlott kicsavarni; – forró vízzel és forró élelmiszerrel ne éritkezzen, ugyanis kiolvadhat a viasz; – mosógépbe és mosogatógépbe nem tehető; – nem használható sütőben, mikrohullámsütőben, tűz és hőforrás közelében; – meleg időben nem tanácsos az autóban vagy a napon hagyni, mert kiolvadhat belőle a viasz; – a méhviasz alkoholban oldódik, ezért alkoholos termékek csomagolására nem alkalmas, alkoholos tisztítószerekkel nem tisztítható.

További információk

Alkotó

Greenmade zerowaste

Méret

2 db 25×25 cm, 1 db 20 x 20 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Pin It on Pinterest

Share This